Pages

tiistai 17. joulukuuta 2013

Tutoriaaleja Helppoihin Joulukynsiin!

Heipähei!

Eilisen "Ideoita joulukynsiin" postaukseen tuli toiveita tutoriaaleista pariin perusjoululakkaukseen. Nämä ovat kokeneelle kynsiharrastajalle varmasti tuttua tavaraa, mutta halusin auttaa ihmisiä jotka ei yleensä kynsiään juurikaan koristele. Joten jos olet yhtä kynsihöperö kuin minä, voit skipata tämän postauksen! :)

                                                               TUTORIAALI NRO 1.

1. Ensin lakkaa kyntesi haluamallasi lakalla. Itse käytin tässä hopeaa, koska se on jouluinen väri, ja sen päälle on helppo kerrostaa muita värejä, koska hopeassa ei ole liikaa 'kontrastia'.

2. Seuraavaksi on punaisten viivojen vuoro. Ohuen siveltimen omaavaa koristelulakkaa tai esimerkiksi ohutkärkistä meikkisivellintä avuksi käyttäen maalataan kolme punaista viivaa kynsille. Jos kädet tuntuvat tärisevät liikaa, voi apuna käyttää mm. teippiä, kunhan aluslakka on kuivunut tarpeeksi.

3. Punaisten viivojen annetaan kuivua pienen hetken. Seuraavaksi punaisten viivojen päälle maalataan ohut valkoinen viiva, koristelulakkan tai meikkisiveltimen avulla taasen. Tässä vaiheessa on tärkeää, ettet paina sivellintä liikaa kynteen, silloin lakkaus sotkeentuu helposti.

4. Ja lopuksi valkoisten pisteiden vuoro. Dotting Toolia tai vaikkapa tulitikun päätä/hammastikkua avuksi käyttäen töpötellään pisteet kynnelle. Jos olet epävarma kuinka paljon lakkaa kannattaa ottaa tikulle, kokeile ensin töpötellä paperille, kun olet tyytyväinen pallojen kokoon, voit siirtyä töpöttelemään kynteen. Lakkaa ei todellakaan tarvitse olla paljon tikun päässä, opin sen kantapään kautta näitä tehdessäni. :-D Lopuksi vielä päällyslakka päälle ja tadaa, valmista! ( Ennen päällyslakan lisäämistä kannattaa odotella pieni tovi, ettei valkoinen lakka lähde leviämään.)

_________________________________________________________________________________

TUTORIAALI NRO 2.
1. Näissä lakkauksissa edetään täsmälleen samalla tavalla kuin ensimmäisen tutoriaalin kohdissa 1&2. :)
2. Maalaa vihreitä viivoja mukaillen hopeat raidat. Hopea ei yleensä ole kovin pigmenttinen lakka, ja koska alusvärit ovat niin voimakkaita, tässä vaiheessa suosittelisin sekoittamaan hieman hopeaa ja valkoista lakkaa keskenään ja maalaamaan sillä hopeiset raidat, muuten hopea ei jää kovinkaan hyvin näkyviin.
3. En ollut tyytyväinen hopean ja valkoisen lakan yhdistelmän tuomaan kimallukseen, joten maalasin raitojen päälle vielä hopealla lakalla ohuet kerrokset.
4. Glitteriä! Tämän askeleen voi skipata jos glitter ei miellytä, mutta itse lisäsin raitojen päälle vielä hieman kultaista irtoglitteriä. Lakkasin raitojen päälle ohuet kerrokset kirkasta päällyslakkaa, jonka jälkeen vanhaa ohuehkoa meikkisivellintä aluksikäyttäen ripottelin raitojen päälle hieman glitteriä. Jos irtoglitteriä ei satu löytymään, niin mikä tahansa kirkaspohjainen glitterlakka ajaa tämän asia aivan samalla tavalla! :)





2 kommenttia:

  1. Kivat! Tykkäsin tosta toisesta tutorialista enemmän:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :3 Joo minäkin suosin tuota jälkimmäistä tutoa, ensimmäisen tuton pilkut oisivat voineet onnistua paremmin mut kädet tärisi liikaa. :'D

      Poista