Pages

sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

DIY: Itsetehty Kynsinauhaöljy

Heip!

Ajattelin jakaa teille vinkin itsetehtyyn kynsinauhaöljyn valmistamiseen. Tämä tekniikka on varmasti monelle tuttu, mutta toivottavasti joukossanne on sellaisiakin, jotka tästä jotenkin hyötyvät. :)

    Ensiksi täytyy hankkia tyhjä kynsilakka-/kynsinauhaöljy pullo, joka pestään vettä ja kynsilakanpoistoainetta avuksi käyttäen. Itselläni käytössä on Trindin vanha Cuticle balsam -pullo.

Kynsinauhaöljyn tekeminen on hyvin yksinkertaista, tarvitset vain oliiviöljyä/ rypsiöljyä ja sitruunamehua.
Jos et omista valmista, kaupasta ostettua sitruunamehua , vastapuristettu sitruunan mehu käy myös hyvin. Itsetehtyä kynsinauhaöljyä kannattaa hieman ravistaa aina ennen käyttöä. :)


Kaada oliiviöljyä joko paljain käsin tai muovista suppiloa avuksi käyttäen tyhjään pulloon. Oliiviöljyä saa olla n. 3/4. osaa koko pullosta. Lisää sitruunamehua pieni loraus. Tadaa!
    Itse lisäsin kynsinauhaöljyyn vielä lorauksen Cesarsin Aprikoosi-kynsinauhaöljyä tuomaan öljylle hyvän tuoksun. :)

Kynsinauhaöljyä kannattaa käyttää päivittäin tai ainakin kynsilakanpoistoprosessin jälkeen. Sivele öljyä myös kynsille ja kynsien nurjalle-/alapuolelle.

Käsiä rasvatessasi muista hieroa käsirasvaa myös kynsinauhoille! :)

18 kommenttia:

 1. Kiva idea, pitää kokeilla. (: Itse olen kerran laittanut pelkkää rypsiöljyä tyhjään kynsilakkapulloon, mutta öljy kovetti siveltimen hirveäksi korpuksi, niin ettei sivellintä pysty käyttämään. Oletko huomannut tässä samaa ongelmaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei oo ikinä sivellin kovettunut. :o Mietin et se saattaa johtua siitä, kun ite käytän vanhaa kynsinauhabalsami-pulloa ja siinä suti on erilainen mitä normaaleissa kynsilakkapulloissa. :)
   outoa, luulin ettei nyt öljy kovettais mitään! :D

   Poista
  2. Ei mullakaan ole käynyt noin, vaikka käytän ihan tavallista kynsilakkapulloa kynsinauhaöljyn kanssa. :o Saanko udella, miksi laitat sitruunamehua tohon? Mulla on vaan oliiviöljyä tossa :D

   Poista
  3. Oon lukenut et sitruunamehu on hyväksi kynsille, se tiivistää kynsien rakennetta, poistaa tahrautumia ja kosteuttaa.:) Ja tietty sitruunamehu peittää sopivasti oliiviöljyn lemahduksen. :D

   Poista
  4. Okei, ehkä mäkin alan tunkea sitä sitruuna sinne sekaan. :D Mut ei oliiviöljy lemahda, se tuoksuu ihanalle! :D

   Poista
  5. juu kannattaa, en kyl tiiä onko sillä niin suurta vaikutusta, mut ei siitä ainakaan haittaakaan oo. :) Hahah, mun mielestä oliiviöljy on ihan kamalan hajusta, siks en oo ikinä voinu sitä yksinään kynsinauhoille kunnolla laittaakkaan! :DD

   Poista
  6. Kaipa se silloin johtui vaan siitä sudista, jos se oli jotenkin heikkolaatuisempi. Mutta aijon kyllä kokeilla uudelleen ja laittaa tuota sitruunamehua sekaan. :D

   Poista
  7. niin se varmaan oli, jotenki saanu ilmaa ja heti kuivahtanu tai jotain. :) Juu, kannattaa sit aina ravistaa ennen käyttöä jos on sitruunamehua seassa, se meinaa aina vajota tonne pullon pohjalle.. :-D

   Poista
 2. Sulle ois tunnustus mun blogissa. :) http://kissankynnet.blogspot.com/2012/04/tunnustus-kerro-7-asiaa-itsestasi.html

  VastaaPoista
 3. Munkin blogissa sulle tunnustus :) http://aunenkammari.blogspot.com/2012/04/kynsia-ja-tunnustuksia.html

  VastaaPoista
 4. Ilokseni ilmotan että tämmösen ''palkinnon'' heitän sinun blogille! :)
  http://beautificationbox.blogspot.com/2012/04/kukkuukevat.html

  VastaaPoista
 5. Hyvä idea! Tuleeko tosta hyvälaatuista? Tai siis voisiko verrata kaupastaostettuun?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se tuoksu niin hyvälle kuin kaupasta ostettu, mutta saman lopputuloksen sillä saa aikaan, joten siis teholtaan on aikalailla samaa tasoa kuin kaupasta ostettu öljy. :)

   Poista